Simlockvrije telefoon

Het lijkt misschien wat overbodig om het hier nog over te hebben, maar wij vinden dat we het toch even vernoemd moeten hebben, namelijk de simlockvrije telefoon. Om van een sim only abonnement gebruik te kunnen maken dient je telefoon namelijk wel simlockvrij te zijn. Is dit niet het geval, dan zul je geen sim only abonnement kunnen gebruiken. Het is wel zo handig om dit even te checken voordat je een abonnement afsluit en er niet pas naderhand achter te komen.

Hoe check je of je telefoon simlockvrij is?

De meest simpele manier om te ontdekken of jouw telefoon simlockvrij is is door er een simkaart van iemand anders in te doen. Indien er inderdaad een signaal wordt opgepikt van de provider van de simkaart die je in je telefoon hebt gedaan weet je dus dat je telefoon simlockvrij is en daarmee dus geschikt voor een sim only abonnement.

Een telefoon die niet simlockvrij is kun je als je dat graag wilt wel simlock vrij laten maken. Ga hiervoor naar een telecomwinkel en zij zullen dit voor je doen. Het is zo gebeurd. Als je contract van je telefoon abonnement afloopt zal je telefoon vanzelf simlockvrij worden. Als dit dus aanstaande is kun je het gewoon afwachten.