Tarieven

De tarieven voor de diensten van een sim only abonnement bepalen uiteindelijk of je een goedkoop abonnement hebt. Toch vallen de verschillen heel erg mee en liggen de tarieven redelijk dicht bij elkaar. Zeker als je hierbij kijkt naar abonnementen met een gemiddelde of bovengemiddelde hoeveelheid aan belminuten en ook aan data voor mobiel internet. De abonnementen met bijvoorbeeld heel weinig belminuten gaan automatisch gepaard met een iets hoger tarief. Dit valt nog te verwaarlozen, want we praten hierbij vaak over een duurder tarief van 1 cent.

Gemiddeld tarief bellen

Een gemiddeld tarief voor bellen bij een sim only abonnement is 2 cent. Het kan wel eens 3 cent zijn, maar je kunt zeker sim only abonnementen vinden waarbij het mogelijk is om voor 2 cent per minuut te bellen. Dit is natuurlijk zeer goedkoop en dit vertaalt zich dan ook in zeer goedkope abonnementen.

Pas echter dat je niet te weinig belminuten neemt, want zo goedkoop als het tarief binnen de bundel met 2 cent is, zo duur is het buiten de bundel met wel een tarief van 30 cent per belminuut bij sommige providers. Je kunt dus beter iets teveel belminuten kiezen dan iets te weinig. Reken maar uit, met een tarief van 2 cent per minuut heb je er 50 belminuten bij voor slechts een euro. Dat is dus niet het geld, terwijl wanneer je buiten de bundel belt je met 3 belminuten al bijna aan een euro zit.